Wijnboerenkwartet spelregels

Spelregels

Doel

Verzamel zo veel mogelijk kwartetten, setjes van vier kaarten in dezelfde categorie. Degene die aan het einde van het spel de meeste kwartetten heeft, wint en mag zich de SuperWijnboer van het gezelschap noemen.

 

Voorbereiding

1) Schenk een glas wijn in.

2) Schud alle kaarten en verdeel ze gelijkmatig onder de spelers.

3) Neem je glas in je ene hand en je kaarten in je andere hand. Zorg dat je medespelers je kaarten niet zien.

Allez! 

 

Het spel

De speler met de langste snor of baard mag beginnen. Zijn er geen wijntijgers met gezichtsbeharing aanwezig? Dan mag degene met het volste glas starten.

Om een kwartet te verzamelen, vraag je aan één van je medespelers een kaart die jij zelf niet hebt. Attention: dit moet een kaart zijn van een kwartet waarvan je zelf minimaal één kaart in handen hebt. Noem eerst de naam van het kwartet en vraag daarna de kaart die je wilt hebben.

“Mag ik van jou van de wijnen… de wijn?”

Heeft je medespeler die kaart? Dan ontvang jij die kaart en mag je doorgaan met kaarten vragen, aan dezelfde of een andere speler.
Heeft je medespeler de gevraagde kaart niet? Dan is jouw beurt voorbij en is de speler aan wie je de laatste kaart vroeg aan de beurt.

Zodra je vier kaarten van dezelfde categorie verzameld hebt verzameld, roep je ‘Kwartet!’ en leg je de kaarten op tafel. Het spel is fini als alle kwartetten compleet zijn.
De winnaar schenkt nog een keertje in. De verliezer moet morgen naar de glasbak. 

On y va!
Riemen los en
hartelijk santé!

Meld je aan voor de GoGo nieuwsbrief