Wijnen

Onze wijnen hebben een nieuwe naam

We hebben afscheid genomen van onze merken La Tulipe en Slurp. Zij gaan over in handen van onze Franse partner Cordier, waarmee wij al jaren samenwerken voor de buitenlandse exploitatie.

Wij gaan verder met onze eigen wijnen, als Château Gort & Gort Bordeaux Superieur, de beide Prestiges en de GoGo Zero alcoholvrije rosé.

Previous slide
Next slide

Vega wijn

Onze wijn kun je als veganist veilig drinken

Wijn moet vóór de botteling worden geklaard (ontdaan van zwevende deeltjes). Doe je dat niet, dan ziet de wijn eruit als een troebel witbiertje. Dat klaren gebeurt met middelen als eipoeder of producten op basis van dierlijke vetten zoals gelatine gemaakt van varkensbotten. Hierdoor zijn de meeste wijnen niet geschikt voor veganisten.

Omdat wij natuurmensen zijn, willen we geen dierlijke producten gebruiken. Daarom klaren we onze wijn met Patatine, aardappeleiwit, en dus puur natuur.
Belangrijk om te weten is dat Patatine aanzienlijk kostbaarder is dan dierlijke producten. Vandaar dat slechts weinig wijnproducenten kiezen voor deze oplossing. Onze wijn, daarentegen, kun je als veganist veilig drinken.

We are family

Je herkent alle wijnen van Chateau Gort & Gort aan de rondelle op de hals. Hierop staan Ilja en de kleine Klaas, gefotografeerd in 1996, toen Ilja het Château net had verworven.

Door het verkleinen van het bedrijf kunnen Ilja en Klaas zich nu beter concentreren op datgene waar alles mee begint: gezonde druiven. Daartoe zijn we bezig met een re-start: Ze rooiden een deel van de wijngaarden en herplantten die met bomen en struiken voor gezonde biodiversiteit. Zo werd onze wijngaard een lustoord voor vogels, bijen en vlinders. Dit alles heeft ertoe geleid dat overal in de wijngaard wilde bloemen en kruiden groeien. Tijm, oregano, rozemarijn, wilde knoflook, noem maar op.

Meld je aan voor de GoGo nieuwsbrief